Példás összefogás, az önzetlen segítségnyújtás jegyében

Temesvár, 2013. október - Október második felében a Kohézió Egyesület különleges vendégeket köszönthetett Temesváron. Németországból érkezett támogatóink, a hamburgi TEMAH szociális csoportja és tizenegy hamburgi diák, akik egy cserediák-program keretén belül egyhetes ittlétük alatt ismerkedhettek és betekinthettek a szociális tevékenységet folytatott egyesületek, alapítványok munkájába.

A csoport városlátogatási körúton ismerkedett Temesvár nevezetességeivel, ezt követően találkozóra került sor a Kós Károly Közösségi Központban, ahol a Kohézió Egyesület munkatársainak és önkénteseinek lehetősége volt megismerni a fiatal német önkéntesek tevékenységét. A tematikus találkozó témája az önkéntesség volt, ezt a területet egyesületünk évről évre rendszeresített tevékenységei keretén belül emelte ki és vetített előadást mutatott be, kitérve az adománygyűjtést is szolgáló hagyományos farsangi és szüreti jótékonysági bálokra, a hátrányos helyzetű családok támogatási programjaira.

A hallgatóságot meglepte egyesületünk változatos programja, a rendezvények sokasága, a tevékenységek szakszerű szervezése kizárólag önkéntes munkatársak segítségével. A kerekasztal beszélgetés során körvonalazódott a felelős emberi magatartás, az általános emberi értékek védelme, az önkéntesség tudatosításának fontossága.

Németországi barátaink nagymértékű anyagi hozzájárulással támogatják egyesületünk tevékenységeit, és további együttműködési lehetőségeket is keresünk, bővítve az eddigi közös projekteket. A németországi vendégek révén egy teherautónyi adomány érkezett Temesvárra, melyből egyesületünk és a temesvári Speranta Alapítvány részesült.

Egyesületünk önkéntesei, és a cserediákprogramban résztvevő hamburgi diákok mellett a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum néhány önkéntes diákja a szállítmány lerakodásában is segített.

Vendégeink itt-tartózkodása alatt több közös tevékenységre is sor került, a családlátogatások alkalmával a támogatóink megismerhették vállalt „keresztgyerekeik”családját.

Lelkes, önzetlenül segíteni akaró támogatóink felismerték tevékenységeink fontosságát, értékelik törekvéseinket, minőségi munkánkat, így lehetőségünkben áll több hátrányos helyzetű gyerek segélyezése.

Köszönettel tartozunk az egyesületünknek érkezett adományokért Manfred Ehm diakónusnak, a gyűjtési mozgalom kezdeményezőjének és irányítójának, a TEMAH szociális csoportjának, támogatóinknak, lelkes önkénteseknek és fiataljainknak a hatékony munkáért.

Sipos Ilona programfelelős

Kohézió Egyesület


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: