Közösségben búcsúztatták az óévet

Temes megye, 2013. december 31. - Az utóbbi évek szilveszteri báljainak sikerén felbuzdulva egyszerre tíz Temes megyei helyszínen szerveztek óévbúcsúztató mulatságot a bánsági zenekarok és civilszervezetek, valamint az RMDSZ helyi szervezetei. 

Temesváron öt szilveszteri mulatságba invitálták a magyarságot a válogatott helyi és vendégzenekarok, amelyeknek összesen közel ezer résztvevője volt!

Az E. Ungureanu Líceum étkezdéje szűknek bizonyult a 4+2 Asszinkron zenekar baráti köre és rajongói, valamint a Kohézió Egyesület baráti köre számára, akik együtt ünnepeltek az óesztendő utolsó, az új esztendő első óráiban. A kiváló hangulatú szilveszteri mulatság résztvevői, konfetti-esőben reggelig táncoltak kedvenc muzsikusaik változatos zenéjére. Az újévet sokan a közeli Opera téren és az iskola udvarán köszöntötték, a városi tűzijáték látványát élvezve.

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet és a Csiky Gergely Színház újból közös szilveszteri mulatságot szervezett a magyar színházban, ahol a profi zenészekből verbuválódott marosvásárhelyi Vidám Zenekar szolgáltatta a talpalávalót. A színvonalas program keretében a Csiky Gergely Színház művészei, Aszalos Géza, Bandi András Zsolt és Kiss Attila kabaréműsorral szórakoztatták a szilveszteri mulatság résztvevőit, amelyet az RMDSZ több helyi vezetője is megtisztelt jelenlétével.

A Szabó Ferenc vezette Szinkron zenekar rajongói, a Bokréta hagyományőrző együttes szülői közössége a Henri Coandă Líceum étkezdéjében búcsúztatta az óévet, a megszokott kiváló hangulatban. Sikeres szilveszteri mulatságot szervezett az I. Ferdinand Műszaki Kollégiumban a majláthfalvi Kvint Zenekar, a Sportlíceum éttermében pedig a Zoly-band zenekar és a Vőfély házaspár.

Lugoson és Zsombolyán az RMDSZ helyi szervezete, Pusztakeresztúron a helyi Nőklub, Igazfalván az Angelis 96 zenekar, Végváron az aradi Kokteil zenekar szervezett óévbúcsúztató mulatságot. A bánsági magyarok közül sokan együtt, közösségben búcsúztatták az óévet, a megmaradás és egy jobb jövő reményében.

Pataki Zoltán, Nyugati Jelen


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: