Nyuszivárás a Kohézióval

Temesvár, 2014. április 13. - A húsvéti ünnepekre készülődve a Kohézió Egyesület vasárnap, április 13-án a Kós Károly Közösségi Központban szervezte meg a hagyományos húsvéti kézműves műhelyét.

Az egyesület Nyuszivárás a Kohézióval  című, vasárnapi húsvétváró rendezvényén több mint száz gyerek és szülő vett részt a kézműves tevékenységeken, ahol minden résztvevő megtalálta az érdeklődésének megfelelő foglalatosságot. Képeslapok, dísztárgyak készültek, de a hangsúly a hagyományos tojásfestésen volt. Népi motívumokat alkalmazva, a tojásírást a házilag hagymahéjjal festett tojásokon gyakorolták a résztvevők, ötletesnél ötletesebb alkotások kerültek a húsvéti kosarakba.

Az alkalomhoz illően feldíszített nyuszisarokban minden résztvevőnek akadt ajándékcsomag.

A németországi TEMAH szociális csoportjának, a Keresztszülő program támogatójának köszönhetően az egyesület nyilvántartásában szereplő gyerekek és családok számára tartalmas élelmiszercsomagokat állítottak össze, illetve az Egyesület saját forrásait felhasználva, a farsangi  jótékonysági bál bevételéből idén is több mint szász gyerek kapott húsvéti ajándékcsomagot.

Sipos Ilona, a rendezvény főszervezője ezúton is szeretné megköszönni az egyesület támogatóinak, önkénteseinek a segítséget és a hozzájárulást a rendezvény sikeréhez, és mindnyájuknak boldog és örömteli húsvéti ünnepeket kíván.

Pataki Zoltán, Nyugati Jelen

Kohéziós húsvéti készülődés

A sokévi hagyományt betartva családias hangulatban és a gyermekek, szülők közös részvételével került sor az ünnepre való készülődésre a Kohézió Egyesület „nagy családjában”. A rendezvény során Sipos Ilona, a Kós Károly Közösségi Központban megszer­ve­zett hagyományos húsvéti kézműves műhely szervezője, az egyesületben tevé­keny­kedő több önkéntessel együtt a húsvéti tojásfestés és -díszítés, apró ajándék- és dísztárgyak, képeslapok elkészítésének titkait osztotta meg a több mint száz résztvevővel. Népi motí­vu­mokat alkalmazva, a tojásírást a házilag hagymahéjjal festett tojásokon gyakorolták a résztvevők, és ötletesnél ötletesebb alkotások kerültek a húsvéti kosarakba. A támogatóknak köszönhetően, kiemelkedően a hamburgi TEMAH csoport segítségével, illetve a Kohézió E­gye­­sü­let jóté­konysági ren­dezvényeinek bevételét fel­hasz­­nálva, több mint száz aján­dék­cso­magot osz­tottak ki az egyesület nyilvántartá­sában szerep­lő, hátrányos helyzetű csa­ládok gyer­me­keinek, il­let­ve tartós é­lel­miszerekből összeállított családi csomagokat hozott a “nyuszi” a családoknak. Kér­dé­sünk­re válaszolva, Sipos Ilona elmondta, hogy évről évre növekedik az érdeklődés a Kohézió Egyesület tevlkenységei iránt, ezúttal is, a “keresztszülő program” keretében támogatott gyermekek mellett, akik saját készítésű üdvözlőlapokon köszönték meg a segítséget, több érdeklődő vett részt a kézműves tevékenységen. Az egyesület által támogatott gyermekek a társadalmi befogadás és az egészséges életre való nevelés szellemében, több sportrendezvényen is részt vesznek, legközelebb a Waldorf iskola ificsapatával találkozik a kohéziós landarúgócsapat – ismertette Sipos Ilona.

Makkai Zoltán, Heti Új Szó


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: