Szüreti hagyományok a Kohézió bálján

Temesvár, 2014. október - A temesvári Ifjúsági Házban október 18-án, szombaton szervezték meg a Kohézió Egyesület hagyományos szüreti jótékonysági bálját, amelynek kettős célja van: a szüreti szokások felelevenítése és az adományozás, a szórakozva segítés a rászorulókon. A Kohézió Egyesület szüreti mulatságát jelenlétével megtisztelte Szávics Petra, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára és Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője.

A szépen feldíszített, szüreti hangulatot idéző bálteremben ezúttal is több száz temesvári és környékbeli magyar mulatott, válaszolva ugyanakkor a Kohézió Egyesület jótékonysági felhívására. A szombati bál bevételéből az Egyesület karácsonyi élelmiszercsomagokat állít össze a nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű, sokgyermekes családok számára, valamint szociális nyári tábort szervez az általa támogatott gyerekek számára. A bálozók számára a talpalávalót ezúttal is a népszerű 4+2 Asszinkron zenekar szolgáltatta.

A bál közönségét Molnár Zsolt parlamenti képviselő és a Kohézió Egyesület nevében Sipos Ilona főszervező köszöntötték. Nagy sikert aratott a bálozók gyerekeinek közreműködésével életre keltett Szüreti szokások című műsor, amely látványos szüreti felvonulással kezdődött, majd a népviseletbe öltözött gyerekek és felnőttek vidám jelenetek bemutatásával illusztrálták a szüreti hagyományokat. Végül táncra perdült a szüreti sokadalom, a báli közönség nagy örömére. Nagy tapsot aratott Vass Sarolta, a temesvári Ion Vidu Zeneiskola 11 éves diákja, Popescu Gabriela tanárnő tanítványa, aki G. Garibaldi, F. Mendelssohn-Bartholdy és J. A. Hasse zeneműveket adott elő fuvolán.

A szüreti bál keretében tombolasorsolásra is sor került, tombola-felajánlásokkal segítették a szervezőket a Kohézió Egyesület németországi támogatói, a hamburgi TEMAH csoport, Molnár Zsolt parlamenti képviselő, valamint magyar intézmények, vállalkozók és magánszemélyek. A sorsolás során értékes nyeremények, köztük több szépen feldíszített szőlőskosár talált gazdára. A zenészeket, de magukat sem kímélő bálozók hajnal hasadtáig táncoltak a 4+2 Asszinkron zenekar változatos muzsikájára.


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: