Jótékonysági szüreti bál

Temesvár, 2015. Évek óta a temesvári magyar közösség kiemelkedő őszi közösségi eseményét jelenti a Kohézió Egyesület által szervezett szüreti bál, amely a kitűnő szórakozás mellett az elesett honfitársaink megsegítésére is lehetőséget nyújt. Idén sem volt ez másképpen, az If­jú­sági Ház előcsarnokában, a méltán közkedvelt 4+2 Asszinkron zenekar közreműködésével megszervezett Kohéziós Szüreti Bál több­száz temesvári és környékbeli számára a szürethez kötődő hagyományaink felelevenítése és a kulturált szórakozás mellett a talál­ko­zás és az önzetlen segítségnyújtás örömét is biztosította. Mert Sipos Ilonát, a rendezvény főszervezőjét idézve “mindig van olyan család, ahol a tél fázást, nélkülözést jelent, és mi közös erővel segíthetünk ezeknek a családoknak átvészelni a telet, a szüreti bálon összegyűlt adományokból karácsonyi élelmiszercsomagokat állítunk össze a nélkülöző családoknak.” Hogy a Kohézió Egyesület mun­katársai és önkéntesei nincsenek egyedül, bizonyítja a németországi Hamburgból érkezett tizenhárom tagú TEMAH csoport részvétele a szüreti bálon.

Manfred Ehm, Walter Vornkahl, Irmgard Nielsen, Elke Reinhardt, Isolde Kummerle, Klaus Kummerle, Ingeborg Brezina, és a ham­burgi Trebisch Gyula Iskolacsoport Oliver Lerch tanár úr vezette hat fiatal tanulóból álló küldöttsége, több közös rendezvényen, tájékoztató jellegű látogatáson vettek részt és akiknek temesvári tartózkodása alatt egy rakomány adomány is érkezett Német­országból a Kohézió Egyesület által támogatott családok részére. A kitűnő hangulatú rendezvény csúcspontja a szüreti felvonulás és a szüreti szokások bemutatása volt. A bálozó szü­lők népviseletbe öltözött gyerekei vidám jelenetek bemutatásával elevenítették fel a szü­reti hagyományokat. A csőszlányok leg­ötletesebb szüreti kosarait az Oliver Lerch, Szabó Albert és Vetési Zoltán által alkotott zsűri rangsorolta. A legszebb szüreti kosár tulajdonosát, a végvári Kele Noémit különdíjjal jutalmazták, de a felvonulás valamennyi résztvevője emléklappal és kis ajándékkal lett gazdagabb. Nagy érdeklődés kö­zepette tartották meg éjfél után a hagyományos tombolasorsolást, amelynek támogatói voltak a hamburgi TEMAH csoporta, a Mely Style gyorsvarroda, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Stanics Piroska, a Turbo KFT és Kiss Pál főszakács. A bálozók hajnalig mulattak a népszerű 4+2 Asszinkron zenekar muzsikájára.

(-)

 

A temesvári Ifjúsági Házban október 10-én, szombaton szervezték meg a Kohézió Egyesület hagyományos szüreti jótékonysági bálját, amelynek kettős célja van: a szüreti szokások felelevenítése és az adományozás, a szórakozva segítés. A jótékonysági mulatságot megtisztelte jelenlétével a Németországból érkezett, hamburgi TEMAH csoport 13 tagú küldöttsége, Manfred Ehm, Walter Vornkahl, Irmgard Nielsen, Elke Reinhardt, Isolde Kummerle, Klaus Kummerle, Ingeborg Brezina és a hamburgi Trebics Gyula Iskolacsoport Oliver Lerch tanár úr vezette delegációja. A hamburgiak ezúttal sem érkeztek üres kézzel: egy kamionnyi adományt hoztak a Kohézió Egyesület pártfogoltjainak a megsegítésére.

Az Ifjúsági Ház szüreti hangulatot idéző, szépen feldíszített előcsarnokában ezúttal is több száz temesvári és a környező településekről érkezett magyar mulatott, részvételével támogatva a Kohézió Egyesület jótékonysági felhívását. „Az idei szüreti bál bevételéből és az összegyűlt adományokból karácsonyi élelmiszercsomagokat állítunk össze az egyesületünk nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű, sokgyermekes családok számára” – nyilatkozta a Nyugati Jelennek Sipos Ilona főszervező.

A bál csúcspontja ez alkalommal is a szüreti felvonulás és a szüreti szokások bemutatása volt. A bálozó szülők népviseletbe öltözött gyerekei vidám jelenetek bemutatásával elevenítették fel a szüreti hagyományokat. A csőszlányok legötletesebb szüreti kosarait egy háromtagú zsűri (Oliver Lerch, Szabó Albert és Vetési Zoltán) rangsorolta. A legszebb szüreti kosár tulajdonosa, Kele Noémi különdíjat kapott, de a felvonulás valamennyi résztvevője emléklappal és kis ajándékkal lett gazdagabb.

Nagy érdeklődés közepette tartották meg éjfél után a hagyományos tombolasorsolást, amelynek támogatói voltak a hamburgi TEMAH csoportja, a Mely Stayl gyorsvarroda, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Stanics Piroska, a Turbo KFT és Kiss Pál főszakács. A bálozók hajnalig mulattak és táncoltak a népszerű 4+2 Asszinkron zenekar muzsikájára.

Nyugati Jelen, 2015. október 11


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: