Szüreti szokások éltetése a nagyvárosi környezetben

Temesvár, 2016. október 8. - A temesvári Ifjúsági Házban szombaton szervezték meg a Kohézió Egyesület hagyományos szüreti jótékonysági bálját, amelynek célja a szüreti szokások felelevenítése mellett a hátrányos helyzetű, sokgyerekes családok megsegítése. A jótékonysági mulatságot megtisztelte jelenlétével Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei képviselője.

A szépen feldíszített, szüreti hangulatot idéző bálteremben ezúttal is több száz temesvári és a környező településekről érkezett magyar mulatott a népszerű 4+2 Asszinkron zenekar muzsikájára. A bál csúcspontja ez alkalommal is a szüreti felvonulás és a szüreti szokások bemutatása volt, amelyek a nagyvárosi környezetben feledésbe merülnének a Kohézió Egyesület kezdeményezése nélkül. A bálozó szülők népviseletbe öltözött gyerekei vidám jelenetekkel, versikékkel elevenítették fel a szüreti szokásokat.

„Az előző évekhez hasonlóan, a szüreti bál bevételéből és az összegyűlt adományokból karácsonyi élelmiszercsomagokat állítunk össze az egyesületünk nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű, sokgyermekes családok számára” – nyilatkozta a Nyugati Jelennek Sipos Ilona fő szervező. A legszebb szüreti kosarakat díjazta a Molnár Zsolt, Vetési Zoltán és Vass Aranka összetételű zsűri. Valamennyi versenyző oklevélben részesült, de a legszebb szüreti kosár díját Kele Noémi érdemelte ki. Nem maradt el a tombolahúzás sem, amelyhez az egyesület támogatói biztosították a nyereményeket, köztük a hamburgi TEMAH szociális csoportja, akik a Kohézió Egyesület nyilvántartásában szereplő gyerekeket is rendszeresen segítik.

Pataki Zoltán, Nyugati Jelen


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: