Gyereknap a Kohézióval

Temesváron, 2012. június  1-én, szombaton került sor a Kós Károly Közösségi Központban,  a gyereknap alkalmával szervezett, Gyereknap a Kohézióval cimű rendezvényre.

    Több mint ötven gyerek vett részt szülők, nagyszülők kiséretében, az egyesület nyilvántartásában szereplő gyerekek mellett számos óvodás és iskolás jött el a rendezvényre, majd az ezt követő foglalkozásokra.

   Igyekeztünk minden résztvevőnek érdeklődésének megfelelő programot és tevékenységet biztositani, rendezvényünket egy interaktiv műsorral keztük el. Szilágyi Olga bábművész irányitásával, akit  már több alkalommal is meghivtuk rendezvényeinkre  sikerült egy olyam programot összeállitani amely felkeltette a gyerekek érdeklődését. 

    Az ötletes műsort a négy évszaknak beöltözött kislányok tánca nyitotta, a kellő hangulat megteremtésére, Vivaldi legismertebb A négy évszak cimű műve csendült fel. 

    Aláfestésként Szilágyi Olga bábművész felvezette a nyégy  kislányt  és szavalta az évszakokra jellemző részeket, majd a körtáncba sorra-sorra bekapcsolódtak a  magyar, román, német népvisetetbe öltözött párok is.

   A gyerekek örömére, a körtánc egy  össztánccal végzödött, amelyben minden résztvevőt bevontunk.

  Az interaktiv tevékenység után  a közös foglakozás alatt a gyerekek egy  része, bőséges játékkészletből válogatva játszhatott, társas és logikai játékokat, valamint a kézműves sarok  keretén belül minden érdeklődő a fantáziájára alapozva  faricskált, ragasztott és érdekes fali és asztalidiszek kerültek ki a gyerekek kezéből. A résztvevők és az egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű családok gyerekei  tartalmas gyereknapi csomagot kaptak.

   Gyereknap alkalmával egyesületünk több mint száz gyereknapi csomagot osztott ki.

   A Kohézió Egyesület nevében, ezúton szeretném megköszönni Kóbor György, a csáki Caritas igazgatójának a segitséget, illetve Szilágyi Olga bábművésznek, egy szatmárnémeti lelkes támogatónknak és a Kohézió baráti körének, mindazoknak akik hozzájárultak a gyereknap sikeréhez.

   A gyereknapi rendezvénysorozatunk folytatódótt jűnius 2-án, szombaton, amikor csoportosan az egyesület nyilvántartásában szereplő gyerekek és kisérőik a Bosszem Jankó cimű bábelőadást nézhették meg.

 Sipos Ilona beszámolója

Kohézió Egyesület










Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: