Nyuszivárás és ajándékosztás a Kohézió szervezésében

Temesvár, 2013. március 24. - A Kohézió Egyesület hagyományos húsvéti kézműves műhelyét vasárnap délután a Kós Károly Közösségi Központban szervezték meg, ahol az izgalmas tevékenységek mellett a gyerekeket szépen feldíszített nyuszisarok és több mint száz tartalmas húsvéti ajándékcsomag várta!

A közeledő húsvéti ünnep hangulatát felidézve, a különböző korosztályokhoz tartozó gyermekek munkacsoportokba szerveződve készítették az írott, festett vagy gyöngyökkel díszített húsvéti tojásokat, a szebbnél szebb húsvéti üdvözleteket és hangulatos dísztárgyakat, mulatságos figurákat. Nagy érdeklődés nyilvánult meg a tojásfestő műhely iránt, ahol az esemény meghívottja, Papp Annamária új tojásdíszítési és festési technikákat mutatott be az érdeklődő gyerekeknek. A hangsúly a hagyományos tojásírás technikák és népi motívumok festésének elsajátításán volt. A legkisebbek húsvéti kifestőkkel foglalatoskodtak. A kézműves tevékenységekben a Kohézió Egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű gyerekek, valamint az egyesület tevékenységei iránt érdeklődő, különböző korosztályokhoz tartozó gyerekek és szülők egyaránt részt vettek.

Sipos Ilona, a Nyuszivárás a Kohézióval esemény fő szervezője lapunknak elmondta: akkora az érdeklődés a rendezvény iránt, hogy a különböző csoportokat más-más órára kellett meghívni, mert már kinőtték a Kós Károly Közösségi Központ nagytermét. A kézműves műhelyekben együtt elkészített dísz- és ajándéktárgyakat, hímes tojásokat a résztvevők hazavihették. A “nyuszivárás” természetesen ajándékosztással ér véget: a hátrányos helyzetű családok gyerekei a Keresztszülők program keretében névre szóló ajándékcsomagokat kaptak a hamburgi TEMAH egyesület jóvoltából. A többi gyermek számára az ajándékokat a Temes megyei Caritas adományaiból és az általa szervezett bálok bevételéből, magánszemélyek adományaiból a Kohézió Egyesület biztosította.

Pataki Zoltán, Nyugati Jelen





























Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: