Szociális szórványtábor a Kohézióval

Zsombolya, 2013. augusztus 20-27. - A temesvári Kohézió Egyesület az önkéntes munkatársak segítségével augusztus második felében szervezte meg az egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű gyerekek, illetve a  nagycsaládosok gyermekeinek a táboroztatását.

Huszonöt hátrányos helyzetű gyermek vett részt a Zsombolyán megszervezett szórványtáborban, a tábor fő támogatói a Communitas Alapítvány és a németországi TEMAH hamburgi csoportja volt.

Az önkéntes munkatársak és a Zsombolyai Polgármesteri Hivatal segítségével változatos programokon, kézműves tevékenységeken vehettek részt a temesváriak mellett Szakálházáról, Magyarmedvesről érkező hátrányos helyzetű gyerekek, valamint a zsombolyaiak, akik bejártak a szórványtáborba.

Táborunk mottója és fő célja a barátkozás, a jókedv, az alapvető viselkedési szabályok elsajátítása volt.

A délelőtti kézműves foglalkozások során érdeklődésnek megfelelően csoportokban dolgoztunk, a kisebbek festettek, hajtogattak, ragasztottak, színes homokkal különböző tárgyakat készítettek. A nagyobbak  a kézügyességüket fejlesztve: fontak-bogoztak, gyöngyöt  fűztek, üvegfestékkel dolgoztak, logikai játékokkal fejlesztették tudásukat és a tábor végére egy szép kiállítást állítottunk össze.

Mivel a táborozók különböző környezetből érkeznek, a délelőtti tevékenységek közti szünetekben a játszva tanulni módszert alkalmazva folytattuk a „Tudni illik, hogy mi illik” sorozatunkat.

Nemes András és Sipos Róbert önkéntes egyetemisták jóvoltából a pótvizsgás tanulók meditációban részesültek.

A délutáni programokon a gyerekek ismerkedtek a várossal, meglátogattuk nevezetességeit, ellátogattunk a Tűzoltómúzeumba, a zsombolyai Vasúti Múzeumba és megnéztük az állomás szomszédságában kiállított gőzmozdonyt is. Délutánonként lesétáltunk a termálvizes strandra. A csoportszellem fejlesztése érdekében nem maradt el a sportolás sem, a labdajátékoktól a tollaslabdáig.

Bízok benne, hogy maradandó élményekkel váltunk el egymástól.

Ezúton szeretném megköszönni a támogatóknak, a Communitas Alapítványnak, a TEMAH hamburgi csoportjának segítségét, Váradi Tündének, az Evident képviselőjének adományát, Sardenie I. úrnak a zsombolyai Santa Maria strand vezetőjének, és nem utolsósorban a Zsombolyai Polgármesteri Hivatalnak a kitűnő együttműködést. 

Sipos Ilona táborszervező


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: