Iskolatáska program hátrányos helyzetű gyerekeknek

Temesvár, 2014. szeptember - Az iskolatáska program keretén belül szeptember 12-én került sor a Kós Károly Közösségi Központban, az új tanév kezdése előtti tanszercsomagok kiosztására, a Kohézió Egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű gyerekek és a nagycsaládok gyermekei számára.

Szeptember elején minden gyerekes családot az iskolakezdés foglalkoztat. A szerény anyagi háttérrel rendelkező szülőknek, akik több gyereket nevelnek, komoly anyagi terhet jelent az iskolakezdés, ezért a Kohézió Egyesület, együttműködve a hamburgi (Németország) TEMAH szociális csoportjával a Keresztszülő program keretén belül idén is több mint harminc kisiskolás és óvodás gyereket részesített támogatásban.

A program fő támogatójának köszönhetően az egyesületünk nyilvántartásában szereplő gyerekeknek tartalmas tanszercsomagokat biztosítottunk.

A közösségi központban nagy volt a sürgés-forgás, sorra érkeztek a gyerekek a szülők kíséretében, ahol minden gyerek megtalálta a nevére szóló összeállított tanszercsomagot: füzetcsomag, amely minden típusú füzetet tartalmazott, rajztömb, vízfesték, írószerek, színes ceruzák, ceruzák, ragasztó, olló, filctoll stb.

A kellemes légkörben lezajlott találkozó után az egyesület nevében minden gyereknek jó tanulást kívánok az elkövetkező tanévben.

Sipos Ilona programfelelős beszámolója


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: