Jótékonysági szüreti bál

Temesvár, 2012. október 13. - Az Ifjúsági Ház előcsarnokában tartottuk meg az elmúlt hét végén a hagyományos szüreti bálunkat, idén is telt ház és kiváló hangulat jellemezte. Temesvárról és környékéről érkeztek a bálozók, egyesületünk baráti köre és támogatóink.

 E jótékonysági mulatságot megtisztelte jelenlétével a Németországból érkezett, hamburgi TEMAH tíztagú küldöttsége Manfred Ehm diakónus vezetésével. Visszajáró vendégeink a Kohézió Egyesület támogatói. Egyesületünk karitatív és közösségépítő tevékenysége elnyerte a tetszésüket, idén is gyűjtést kezdeményeztek a nyilvántartásunkban szereplő, hátrányos helyzetű családok részére, az adományok ittartózkodásuk alatt érkeztek meg.

 Bálunknak kettős célja volt: a szüreti szokások felelevenítése és szórakozva segíteni a rászorulókon. Egyesületünk egyik felvállalt célkitűzése a segítségnyújtás és a hátrányos helyzetben lévő családok segélyezése. Idén is a szüreti bálon összegyűlt adományokból tűzelőfát vásárolunk, és karácsonyi csomagokat állítunk össze.

Az est folyamán a hagyományos szüreti szokásokat elevenítettünk fel:

a bálozók népviseletbe öltözött gyerekeivel, a csőszlányok szőlőkosarakkal, a fiúk borosüvegekkel a 4+2 Aszinkron zenekar kíséretében vonultunk fel. Báljainkra minden szülő elhozhatja gyerekét, az ő gyerekeikkel állítjuk össze a szüreti felvonulást „Szüreti szokások” címmel. Évről évre szüreti felvonulásunk nagy sikereknek örvend, a gyerekek, akiket igyekszünk már egészen korán bevonni a hagyományőrző tevékenységekbe, felkészítve őket a közösségi életben való aktív részvételre, örömmel kapcsolódnak be. A vidám szüreti felvonulásba a valamennyi korosztályhoz tartozó gyerekek mellett a szülők is bekapcsolódtak.

 A hajnalig tartó rendezvényen a hagyományos tombolahúzáskor alkalomhoz illő szőlőkosarakat és válogatott borokat sorsoltunk ki. Tombola-felajánlással támogatta rendezvényünketa Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a dévai  Corvin könykiadó, a németországi támogatóink, a Hamburgból érkezett TEMAH csoportja, amely egy mikrohullámos sütőt ajánlott fel főnyereménynek.

Kiss Pál magánvállalkozónak, a Kiss Style vezetőjének köszönhetően, aki a jelenlevők örömére egy csokoládékutat állított fel, reggelig szolgálta a közönséget, mindenki csodálhatta a tökökből és gyümölcsökből faragott szebbnél szebb alkotásokat. Ezekből az alkotásokból tombolahúzáskor, a szerencsések örömére kisorsoltunk néhányat.

Ez úton szeretném megköszönni a németországi támogatóinknak, a Kohézió Egyesület baráti körének segítségét és a temesvári intézményeknek – közöttük az Ifjúsági Ház vezetőségének és a Tanfelügyelőségnek a hozzáállását, melyek lehetővé tették a jótékonysági rendezvény sikeres megszervezését. 

Sipos Ilona



















Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: