Nyuszivárás a Kohézióval

Temesváron, 2012. március 31-én, szombaton délelőtt került sor a Kós Károly Közösségi Központban, a Kohézió Egyesület hagyományos húsvéti kézműves műhelyére. A húsvét közeledtével, mint minden évben  ismét ünnepi diszbe, ünnepi  hangulatba öltözött a zsufolásig megtelt központ, a résztvevőket feldisztitett nyuszisarok várta, a nyuszi kosara pedig tele volt irott és festett tojással.

   Egyesületünk nyilvántartásában szereplő és  tevékenyégeink iránt érdeklődő gyerekkel és felnőttel együtt készitettük el a nyuszisarokba kerülő tárgyakat, diszeket, himestojásokat, amit minden résztvevő haza vihetett.

   Az ünnepek előtti találkozón, a közeledő ünnep hangulatát felidézve, munkacsoportokat alkotva  ügyeskedtünk, a legkisebbek szülőkkel együtt gyurmából csodálatos tavaszi képeket alkottak, szineztek, ragasztottak, húsvéti üdvözlőlapokat készitettek.Fontosnak tartjuk, hogy a kicsiket is bevonjuk az ünnepi készülődésbe, hisz csak igy biztositható a hagyományok fennmaradása.

   Az ünnepekre készülődve számos hagyomány kapcsolódik a lakásdiszitéshez is, mivel idén még csak most kezd ébredezni a természet, a nagyobbakkal  modern techikával a kreativitást fejlesztve, különböző módszereket alkalmazva, szebbnél - szebb virágos ágakat,  különféle dekorációkat készitettünk.

   Természetesen a hagyományos  tojásfestés sem maradhatott el. A   hagyományos természetes szinű(vörös és lilahagymahéjjal megfestett tojás) és piros tojásokat karcolt, festett, virágos vagy geometrikus motivumokat  alkalmazva  különöző technikával és mintával diszitettük,mivel ezek a technikák  némi kézügyességet igényelnek,  itt a nagyobbak ügyeskedtek. A  modern techikákat  alkalmazva  a kreativitást fejlesztve a nagyobbakkal  különféle dekorációkat is készitettünk.

   A kézműves műhelyt követően, egyesületünk több mint hetven, minden résztvevőnek névre szóló, húsvéti csomagot készitett, melyek kiosztásában Sarolta és Boti a  két nyuszi-inas segitett. A kézműves tevékenységekkel fűszerezve, önkéntesek közreműködésével, jó hangulatban együtt eltöltött órák hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

   Egyesületünk nyilvántartásában  szereplő hátrányos helyzetű családok gyerekeinek, magánszemélyektől,egyesületünk baráti körétől érkezett adománycsomagokat osztottunk ki. Adományozási akciónkat a nagyhéten is folytatjuk.

   Köszönet jár mindazoknak, akik anyagiakkal és önkéntes munkájukkal támogatják egyesületünk tevékenységeit.

   A Kohézió Egyesület nevében, minden együttműködő parternek, adományozónak, önkéntesnek, húsvét ünnepe hozzon fényt, egészséget, beteljesedést, sok sikert és boldogságot.

   Kellemes, örömteli húsvéti ünnepeket kivánok.

Sipos Ilona tudósitása,Kohézió Egyesület


















Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: